Blog

Mijn Ultimate Hero

 

Ultimate Heroes zijn het neusje van de zalm, de crème de la crème onder de freelance ondersteuners.
En dat zijn er meer dan je misschien denkt. Volbloed onderneemsters die de dingen op hun eigen-wijze, succesvolle manier aanpakken. Ze hebben bij Office Heroes een bijzonder plekje.

De grootste inspiratie voor deze Ultimate Hero-gedachte is mijn lieve schoonmoeder. Wars van conventies deed ze wat nodig was voor zichzelf en later haar gezin. Ze startte op haar 65e eindelijk haar eigen bedrijf.

Dit jaar is ze al tien jaar niet meer bij ons. Dit is een eerbetoon aan mijn Ultimate Hero.

Ze had het van haar moeder, die kamers verhuurde om in het levensonderhoud van haar gezin te voorzien; niet zo vanzelfsprekend in vooroorlogs Nederland. Het was dan ook vast niet verrassend dat ze kort na de oorlog haar geluk ging beproeven in Amerika. Onderweg daarheen ontmoette ze op de boot de man van haar leven, waarmee ze zou trouwen, naar Canada verhuizen en twee kinderen zou krijgen.
Ze werkte in Amerika eerst als secretaresse, maar uiteindelijk zou ze boekhouder worden en als belastingconsulent haar eigen bedrijf starten. Na haar pensionering, wel te verstaan. Het is echt nooit te laat om je dromen werkelijkheid te maken!

We klikten vanaf de eerste ontmoeting. Ik herkende in haar mezelf en dat was andersom ook zo. Dezelfde behoefte aan het maken van een feestje van elke dag, hetzelfde gebrek aan angst om niet aan de verwachtingen te voldoen, dezelfde smaak in heel veel dingen.
Ze was bijzonder in veel opzichten. Ze ging uit van het principe dat alles vanzelf weer goed kwam. Mijn man, haar jongste zoon, heeft niet het gevoel dat hij is opgevoed en dat hij alles mocht. (Wat overigens waarschijnlijk niet het geval was, want hij is opgegroeid tot een fantastische vader, echtgenoot en ondernemer en dat komt echt niet zomaar aanwaaien.) Toen de crisis toesloeg, verhuurde ze -net als haar moeder dat deed- kamers in huis om rond te komen. Ze werkte buitenshuis, wat nog niet echt gewoon was in die tijd voor een moeder, en toen ze met pensioen moest, startte ze haar eigen onderneming. Ze maakte ruzie met de Belastingdienst, die vond dat ze op haar leeftijd geen recht meer had op startersaftrek. Dat was ze ten voeten uit: Doen wat zij wilde, vechtend voor haar recht.
En toen wij haar spullen opruimden, vonden we mails in haar laptop van bijvoorbeeld een helpdesk, met in een aanhef “Lieve mevrouw Van der Linden” en “Bedankt voor de heerlijke taart!”. Dat zegt alles.
Ze steunde me toen ik de moed verloor in de lastige periode die wij doormaakten. En eigenlijk doet ze dat nog steeds, alleen op een andere manier.

Ik heb haar maar kort mogen kennen, maar in die twee jaar leerde ze me eindeloos veel. In gesprekken, maar ook door wie ze was, wat ze deed.
Ze leerde me om altijd mijzelf te zijn, wat anderen daar ook van vinden.
Ze leerde me dat dromen er niet zijn om te dromen, maar om waar te maken. En dat je nooit te oud bent om dat te gaan doen.
Ze leerde me dat alles uiteindelijk goed komt: Tegenslag is altijd tijdelijk.

En tot slot leerde ze me dat ondernemen niet alleen een kwestie is van doen waar je goed in bent. Maar ook, en vooral, van doen wat jij wilt, zonder je te laten belemmeren door wat anderen daarvan vinden. Een bevrijdende manier van ondernemen. En ook van leven trouwens.

Ze is de blauwdruk voor de Ultimate Hero van Office Heroes: Slim, eigenzinnig, ondernemend en met twee voeten op de grond.


inloggen

De schrijfster: Marjolein van der Linden

Marjolein is eigenaar van Office Heroes, maar adviseert en ondersteunt zelf ook ondernemers. Ze kent dus beide kanten van de markt. 

 

Lid worden?


Office Heroes

Mail: info@officeheroes.nl

Tel: 06-29564228

KvK: 52650928

Privacy

Algemene voorwaarden